Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, căutat de autorităţile din Germania, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat.

În ziua de 10 octombrie a.c, în jurul orei 12.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în țară, călătorind pasager într-un autoturism înmatriculat în Polonia, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani.
La controlul de frontieră, s-a constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Germania, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.