Consiliul Județean Iași, în calitate de beneficiar, implementează proiectul „Achiziția de microbuze electrice pentru elevi în județul Iași”, cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență în valoare de 35.902.044,27 lei. Astăzi, a avut loc conferința de lansare a proiectului care se derulează până la data de 31 decembrie 2024 și la finalul căruia 26 de comune din județ vor beneficia de mijloace de transport electrice.

Ne bucurăm că prin acest proiect derulat de Consiliul Județean Iași putem asigura un transport sigur și modern elevilor din mediul rural, precum și participarea acestora la un proces educațional de calitate și incluziv. Totodată, implementarea acestui obiectiv de investiții este un pas important spre tranziția „verde” și spre un viitor sustenabil, așa cum ne-am propus pentru județul nostru, pentru un „Iași mai verde”. Cu fonduri europene impresionante pentru educația ieșeană în ultimii 30 de ani, implementăm măsuri rapide și proiecte pentru diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar, cu preponderență pentru elevii aflați în ariile geografice dezavantajate economic sau social.” a precizat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Proiectul privind achiziționarea microbuzelor electrice, lansat astăzi de Consiliul Județean Iaşi, vine în orizontul de nevoi ale sistemului de educație din prisma asigurării unui transport securizat al elevilor înspre ṣi dinspre şcoală. În dinamica reorganizării reţelei educaționale de la un an ṣcolar la altul, se constată o creṣtere a necesarului de microbuze şcolare pentru UAT-urile din județul Iaṣi, fapt care poate conduce la diminuarea numărului de clase care învață în regim simultan şi, implicit, la creşterea calității actului de învățare.” a menționat Inspectorul Școlar General al I.S.J. Iași, doamna Luciana Antoci.

Microbuzele electrice vor ajunge la școlarii din comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victorie, Vlădeni și Voinești.