Caz șocant pentru medicii de la Spitalul de Copii din Iași: o fetiță în vârstă de numai doi anișori a trăit timp de două luni de zile cu o baterie în esofag!

Fetița a ajuns inițial la Spitalul Județean Galați însă medicii de acolo au decis transferul cu un echipaj SMURD către Spitalul de Copii din Iași pentru investigații suplimentare.

Fetița nu mânca și avea dureri mari astfel încât specialiștii ieșeni au efectuat, printre alte investigații, și un computer tomograf cu ajutorul căruia au descoperit că bateria era fixată în esofag, la câțiva milimetri de crosa aortei, necesitând intervenția imediată a unui chirurg. Bateria era deja înconjurată de țesut, fiind strâns lipită și imposibil de extras fără ajutorul unui medic specializat pe Cardiologie Intervențională.

Medicii ieșeni au concluzionat imediat că bateria prezenta risc vital putând secționa aorta, astfel încât au trimis copilul de urgență cu elicopterul SMURD la un spital specializat din Capitală, acolo unde urmează să fie operată de o echipă mixtă formată din chirurgi și cardiologi intervenționiști.