Iași, 3 septembrie 2023 – Penultima zi a Campionatului Mondial de Esports a adus încă 2 medaliați cu aur. Știm rezultatele a 4 din cele 7 discipline, iar ultima zi va decide și campionii de la CS:GO, Dota 2 și Mobile Legends Bang Bang.

După o săptămână de competiții, Campionatul Mondial de Esports se încheie astăzi, 3 septembrie, la ora 22:00, cu festivitatea de premiere, urmată de concertul lui Tujamo pe scena mare. Țările câștigătoare la cele 7 competiții vor fi anunțate și delegațiile acestora vor defila pe treptele Palatului Culturii din Iași. Festivitatea va fi urmată de un super show cu drone, un spectacol de video mapping și proiecții speciale pe Palat. Pe scena din fața Palatului, vor mai concerta astăzi, înainte de festivitatea de premiere, Spike, The Motans, Delia și Tom Odell.

Competiția de eFootbal

La eFootball, Esportul cu cel mai mare număr de țări reprezentate la Iași, nu mai puțin de 97, marea finală a fost disputată între Iran și Japonia. Reprezentantul Iranului a preluat imediat frâiele meciului, câștigând primele 2 partide din seria de cel mai bun din 5 cu 2-1 și 1-0. În cea de-a treia partidă, niponul a simțit presiunea scorului și s-a hotărât să joace mai ofensiv, însă mai riscant. Acest fapt l-a costat, deoarece jucătorul din Iran a marcat de două ori și a reușit să țină intact avantajul până la final. 3-0 și medalia de aur merge către Iran, argintul către Japonia, iar bronzul către Mexic care a învins Spania în finala mică.

Competiția de Tekken

La Tekken 7, în finala mare au ajuns jucătorii din Pakistan și Filipine. La capătul unei performanțe dominante, reprezentantul Pakistanului a ridicat medalia de aur, Filipine a terminat pe poziția secundă, iar podiumul a fost completat de Peru care a câștigat finala mică în dauna Coreei de Sud.

Competiția de CS:GO

Tot pe scena principală din zona Palas, acolo unde au fost jucate și finalele de eFootball și Tekken, au putut fi urmărite semifinalele turneului de CS:GO masculin. Chiar dacă ambele meciuri promiteau spectacol și adevărate înfruntări ale stilurilor de joc, partidele s-au terminat în minimum de hărți cu victoria favoriților. Mai întâi, Suedia a câștigat cu lejeritate, 16-10/16-11, împotriva Serbiei, apoi a venit rândul Germaniei să învingă Uzbekistan cu 16-12/16-12. Este setată, astfel, o finală mare aproape imposibil de prezis. Nu numai că suedezii și nemții sunt singurele echipe care au învins România la acest Campionat Mondial și au oprit drumul tricolorilor către o medalie, dar cele două selecționate nu au pierdut nicio hartă până în ultimul stagiu. Atât Suedia, cât și Germania, au câștigat grupele din care au făcut parte cu 5 victorii din 5 posibile, iar de sferturi și semifinale au trecut prin victorii cu 2-0 la hărți. Finala care se va disputa astăzi de la ora 18:00 anunță spectacol. De la 15:00, Serbia joacă împotriva Uzbekistan pentru medalia de bronz.

Competiția de Mobile Legends

La Mobile Legends BANG BANG, în marea finală care se va disputa astăzi de la ora 12:00 se vor înfrunta selecționatele din Filipine și Indonezia. Cele două echipe s-au mai întâlnit deja o dată la Campionatul Mondial în faza de playoff, iar victorioși au fost jucătorii din Filipine. Indonezia a mai primit o șansă, deoarece înfrângerea nu a însemnat eliminarea, ci căderea în lower bracket, acolo unde au trebuit să învingă Mongolia, Egipt și Arabia Saudită pentru a câștiga dreptul de a juca din nou împotriva rivalilor din Filipine. Își vor lua revanșa și își vor adjudeca aurul? Bronzul a fost obținut de Arabia Saudită.

Competiția de Dota 2

La Dota 2, finala va fi jucată de Myanmar și Mongolia. Selecționata din Myanmar și-a câștigat convingător toate meciurile din playoff, în timp ce mongolezii au avut de trecut prin focurile lower bracketului ca să ajungă în ultimul meci. Marea finală se dispută de la ora 14:30 la Amfiteatrul Palas. Pe locul 3 au terminat reprezentanții din Kârgâzstan.

Meciurile pot fi urmărite și online pe https://linktr.ee/iesf_official.