Ieri, într-un parc special amenajat din Campusul Tudor Vladimirescu din Iași, comunitățile de calisthenics din Bacău și Iași s-au adunat pentru un eveniment memorabil de schimb de experiență și îmbunătățire a abilităților. Scopul acestei inițiative a fost de a uni cele două comunități într-un mediu prietenos, unde sportivii au avut oportunitatea de a socializa și de a învăța unii de la alții.

Evenimentul a fost o ocazie excelentă pentru a promova sportul în aer liber și a îndemna oamenii să facă sport în aer liber. Beneficiile practicării acestui sport pot include îmbunătățirea forței, flexibilității, echilibrului și coordonării. Prin intermediul acestei întâlniri, organizatorii au dorit să încurajeze oamenii să se implice în acest sport accesibil și să își îmbunătățească sănătatea și bunăstarea fizică.

De asemenea, evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați speciali de la Calisthenics Romania, echipa care a impresionat publicul la “Românii au Talent” și a primit Golden Buzz. Printre invitații de marcă se numără Adi Lulu, vicecampion național calisthenics precum și Alex Lav și Alisa Perșa campioană mondială calisthenics freestyle.

“Comunitatea noastră, numită “Street Workout Iași”, este concepută pentru persoanele care doresc să lege prietenii, să socializeze și să facă sport în aer liber. Noi știm că societatea actuală se confruntă cu diferite probleme legate de sedentarism, lipsa de integrare în grupuri sociale benefice, obezitate, depresie și bullying, iar atunci ne-am gândit să construim o comunitate în care persoanele să se poată integra cu ușurință, să lege prietenii și să facă sport în aer liber, așa am decis să integrăm calisthenics ca activitate principală în grupul nostru”, a declarat David Christian Gündisch, liderul comunității Street Workout Iași.

Această întâlnire a comunităților de calisthenics a fost un succes remarcabil și a demonstrat importanța colaborării și schimbului de experiență în această disciplină sportivă din ce în ce mai populară.

Din păcate, lucrurile nu sunt deloc simple când vine vorba despre antrenamente, iar cei de la Street Workout Iași au simțit-o pe propria lor piele. A fost dificil găsească un loc potrivit pentru a se antrena, asta pentru locatarii se declarau deranjați de muzică, aceasta ajutându-i enorm în procesul de învățare și antrenare, cu toate este vorba despre o comunitate extrem de civilizată de tineri care fac sport, nu consumă alcool și nu produc nici un fel de disconfort.

Totuși, cu bunăvoința conducerii, tinerii pasionați de calisthenics își desfășoară antrenamentele într-un parc privat din Campusul Tudor Vladimirescu numit parcul “Phoenix”, deținut de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, care a fost proiectat chiar de către un student UTI.

Desigur, tinerii sportivi și-ar dori mai mult sprijin din partea autorităților locale, prin amenjarea unui parc dedicat antrenamentelor astfel încât se poată pregăti pentru competiții naționale și internaționale.