Potrivit conducerii, începând cu noul sezon gripal, un număr mare de pacienți cu gripă au avut nevoie de ingrijire de specialitate. Dintre acestia, 15% au fost copii.

“In cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași, am îngrijit peste 190 de pacienți dintre care 30 au fost copii. În momentul de față, avem în îngrijire un număr de aproximativ 40 de pacienți care prezintă suspiciune înaltă de îmbolnăvire cu gripă, fiind confirmat diagnosticul atât la teste rapide cât și prin PCR, iar așa cum legislația ne permite în momentul de față, punându-le pacienților diagnosticul de gripă clinică”, a transmis managerul unității medicale, Dr. Florin Roșu.

Specialiștii sfătuiesc populația se vaccineze antigripal, mai ales în cazul grupele vulnerabile de vârstă dar și al pacienților cu boli cronice, fiind expuși unui mare risc de a contacta virusul, situație în care gripa poate avea un impact fatal.

“Ca și măsuri de prevenție, recomand cu tărie populației vaccinarea antigripală, nu este târziu nici în momentul de față. Desigur, spiritul civic trebuie să ne caracterizeze, astfel încât, dacă prezentăm simptomele unei viroze respiratorii cum ar fi rinoree (ne curge nasul), angină, dacă prezentăm febră și ne îndreptăm spre aglomerații populaționale, să purtăm masca de protecție, iar la cea mai mică modificare în starea de bine a organismului, să ne prezentăm la triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase astfel încât să beneficiem de un consult de specialitate, analize de laborator, analize radiologice, și sigur, vom primi și un tratament care poate fi urmat la domiciliu”,a mai precizat medicul ieșean.