Alexandru Rafila, ministrul sănătăţii, a anunţat, in urma cu putin timp, că s-a decis declararea stării de alertă epidemiologică în urma înregistrării, timp de trei săptămâni consecutiv, a numărului mare de infecţii respiratorii, respectiv gripa clinică, IACRS şi pneumonii.

Se numeşte săptămâna epidemică. Au fost două astfel de săptămâni, aceasta este cea de a treia. La fel ca anul trecut. Nu este absolut nimic diferit faţă de situaţia de anul trecut. Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică după ce se înregistrează trei săptămâni consecutive de depăşire a pragului epidemic”, a precizat Rafila.

Specialistii ieseni au fost printre cei care au solicitat, inca de astazi dimineata, instituirea starii de epidemie, asta dupa ce au fost inregistrate aproape 200 de cazuri de gripa in acest sezon.

lucru va trebui să mobilizeze finanțare din partea ministerului Sănătății și în special pentru pacienții îngrijiți în Terapie Intensivă din toată țara. La o orice modificare la starea de bine a organismului ne vom prezenta obligatoriu la medic, să beneficiem de un consult de specialitate, analize de laborator, radiologice, iar în urma acestora, dacă este nevoie să urmăm un tratament, de cele mai multe ori în regim ambulatoriu”, a precizat astazi Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iași.