Alexia Tudose, adolescenta căreia i‑au fost replantate brațele la Spitalul de Copii din Iași în urma accidentului de la Pașcani, nu mai beneficiază de serviciile clinicii din municipiul Botoșani, acolo unde a făcut ședințe de recuperare. Fata a urmat acolo 14 ședințe de tratament recuperator. Reprezentanții clinicii au transmis un punct de vedere cu privire la această situație că urmare a unei solicitări venite din partea redacției 24iasi.

“În legătură cu situația Alexiei Tudose, poziția clinicii noastre este aceasta: Alexia a beneficiat de evaluare medicală și tratament recuperator (14 ședințe) în perioada 17.01-10.2, oferite gratuit în cadrul clinicii noastre, la scurt timp după externare. Datorită unor probleme de comunicare și inconsecvențe din partea pacientei și a familiei, am ales să ne retragem oferta considerând că nu avem continuitatea necesară pentru a obține rezultate optime. Știm că Alexia va avea nevoie de o perioadă îndelungată de recuperare și ne dorim ca ea să beneficieze de cele mai bune opțiuni de tratament. Întreaga echipa Monclinic ce i-a fost alături îi dorește Alexiei toate cele bune și o grabnică recuperare!”, au transmis reprezentanții clinicii Monclinic din Botoșani.

Specialiștii ieșeni de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” anunțau, in a doua parte a lunii decembrie 2022, că Alexia iși va recupera funcționalitatea membrelor superioare in proporție de 85%.

“Noi suntem convinşi că intervenţiile ulterioare vor fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membrelor superioare în proporţie de 85 la sută. Va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie”, au explicat atunci coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul spitalului.

Ulterior deciziei clinicii Monclinic de a își retrage sprijinul, părinții Alexiei au început o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile recuperării Alexiei la o alte clinici private.

foto: Antena 3