Medicii de la Spitalul de Copii din Iași au reușit în doar câteva săptămâni să facă ceea ce părea imposibil: să îi salveze viața micuțului în vârstă de doar trei ani, aruncat de către mama lui de la etajul unui hotel din Botoșani, împreună cu fratele mai mic, în vârstă de doar doi ani. Cel din urmă a decedat pe loc.

Băiețelul de trei ani, inițial transferat la Spitalul de Neurchirurgie din Iași, era în stare critică, în comă profundă și aproape de moartea cerebrală când s-a decis transferul la Spitalul de Copii. Cu îngrijire medicală și supraveghere 24/24, micuțul a început să dea semne de revenire. În urmă cu câteva zile, specialiștii ieșeni au concluzionat că starea lui s-a îmbunătățit suficient de mult încât să poată începe procedurile de recuperare medicală.

“Pacientul în vârstă de 3 ani a fost transferat zilele trecute la o unitate medicală specializată în recuperarea neuromotorie, fiind conștient și cooperant. Ne bucură evoluția stării acestui copil, a trecut printr-o traumă enormă dar a luptat cu toată puterea să rămână în viață! Din punct de vedere medical, copilul a beneficiat de tot ce a fost omenește posibil, s-au făcut eforturi uriașe pentru că el să aibă o șansă și ne-am rugat cu toții pentru el”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Micuțul efectuează acum ședințe de recuperare medicală neuromotorie la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu” din București.