Ziua Națională a României, vineri, 1 decembrie, va fi marcată la laşi printr-o serie de manifestări oficiale de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin deschiderea amenajărilor specifice organizate de Primăria Municipiului Iași cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Manifestări în Piața Palatului Culturii

La ora 10.00 va începe în Piața Palatului Culturii un spectacol folcloric cu participarea Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” și a unor tineri artiști.

De la ora 11.00 în Piața Palatului Culturii vor fi organizate ceremonialul militar, depunerile de coroane, serviciul religios, alocuțiunile oficialităților și parada militară.

Programul artistic va fi reluat la ora 12.15, fiind urmat de o masă populară: fasole (de post), cârnați, pâine, vin fiert și ceai.

Primăria Municipiului Iași va asigura scena cu ecran, sonorizarea, amplasarea unui tricolor pe turnul central al Palatului Culturii, stegulețe și cocarde tricolore pentru spectatori.

Aprinderea iluminatului festiv

Aprinderea iluminatului festiv montat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă va avea loc tot vineri, 1 decembrie, la ora 17.25 – 17.30, în zona bradului de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași. Momentul va fi marcat cu un mic spectacol pentru copii.

Mai întâi va fi aprins iluminatul festiv în zona centrală, apoi în celelalte zone pe care sunt montate instalații luminoase.

Seara zilei de 1 decembrie se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe, după aprinderea iluminatului festiv.