O fabrică de prelucrare a lemnului din județul Neamț a ars în întregime noaptea trecută. Potrivit ISU Neamț, cauza incendiului a fost un scurtciurcuit electric la unul dintre utilaje. Pagubele sunt imense, practic toate clădirile, utilajele și materia primă de pe o suprafață de peste 1000 mp au fost distruse în totalitate.

Fabrica avea câteva zeci de muncitori din împrejurimi dar și din localitate, unii angajați de mai mulți ani de zile, acesta fiind pentru unii dintre ei, singurul loc de muncă disponibil.

Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 2:39, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic (ce are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului) în localitatea Leghin din comuna Pipirig.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit 37 de pompieri cu 8 autospeciale de stingere din cadrul ISU Neamț. De asemenea, alături de pompierii militari intervin forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la mqi multe construcții în care se desfășurau diverse activități sper și clădirea administrativă P+M, cu posibilitatea propagării la centrala termică, uscătoare și depozite cu materii finite și bușteni.
Incendiul a fost lichidat la ora 09:50.
Au ars: construcții de pe amplasamentul operatorului economic pe o suprafață de aproximativ 1300 mp (hală gater, depozit cherestea, ateliere mecanice, clădire administrativă), 3 utilaje pentru încărcare cherestea, 250 mc de cherestea și documente.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la un utilaj.
SVSU Pipirig a rămas cu autospeciala din dotare pentru monitorizarea zonei”, au transmis reprezentații ISU Neamț.