Un autobuz de pe ruta Iași‑Păușești a fost implicat într‑un accident auto astăzi. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 14 iar in autobuz se aflau mai mulți călători.

Din primele informații de la martorii evenimentului, se pare că șoferul autobuzului conducea cu viteză mare, fără să țină cont că era pe un sector de drum aflat în plin proces de modernizare, astfel încât a intrat în coliziune cu unul dintre utilajele care desfășoară lucrările pe respectivul sector de drum. În prealabil, aceeași martori spun că șoferul autobuzului nu a evitat nici jaloanele de semnalizare de pe drum. Acest lucru este confirmat și de către directorul executiv al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

“Am discutat cu muncitorii prezenți la fața locului, mi s‑a transmis că sectorul respectiv de drum este semnalizat corespunzător, cu delimitarea benzii pe care se lucrează. Șoferul autobuzului, la primirea semnalului că poate trece a pornit cu viteză mare, agățând cu partea laterală scaunul unui utilaj. Drept urmare, toate geamurile au fost sparte și toată partea laterală a autobuzului a fost avariată”, a declarat pentru 24iași Cătălin Ciucan, directorul executiv al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

Stire in curs de actualizare!

video: LUCHIAN S, foto: Andreea M.