O bătrână care încerca să vândă câteva borcane cu dulceață în muncipiul Piatra Neamț a fost pusă pe fugă de către polițiștii locali, care au folosit girofarul și au speriat-o de moarte pe biata femeie. În imaginile surprinse și postate de către publicată Ziar Piatra Neamț, se vede cum bătrânica, afectată de sperietura trasă, își strânge spășită lucrurile și pleacă.

“În această dimineață în jurul orei 7:45, un echipaj al Poliției Locale Piatra-Neamț a speriat cu girofarele o bătrână care încerca să vândă câteva borcane de dulceață în zona fostei clădiri a Telefoanelor.”În această dimineață în jurul orei 7:45, un echipaj al Poliției Locale Piatra-Neamț a speriat cu girofarele o bătrână care încerca să vândă câteva borcane de dulceață în zona fostei clădiri a Telefoanelor.

Ce o fi fost în sufletul săracii bătrâne din Agapia când a văzut girofare și uniforme nu știm să vă spunem dar de asemenea nu știm să vă spunem nici ce a fost în capul polițiștilor locali care au intervenit cu girofarurile pornite în mijlocul orașului ca să alunge o bătrână cu 3 borcane de dulceață…”, precizează sursa citată.

Ulterior, Poliția Locală Piatra Neamț a revenit cu unele precizări referitoare la acest caz.

“Echipajul de ordine publică, aflat în patrulare pe Bd. Republicii, în dimineața zilei de 31.07.2023, a identificat o persoană care comercializa mai multe borcane cu dulceață, pe trotuarul aferent arterei de circulație sus amintită. Polițiștii locali au procedat la îndrumarea respectivei persoane către piețele din oraș, oprind autospeciala cu girofarul pornit, conform procedurilor în vigoare.
Respectiva persoană, este cunoscută ca frecventând mai multe locuri aglomerate din municipiul Piatra Neamț, încercând să comercializeze diverse produse, încălcând astfel H.C.L. 228/2021 și H.C.L 43/2022.
Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale”, se arata intr-un comunicat transmis de catre Poliția Locală Piatra Neamț