Muncă asiduă, fără întreruperi, a pompierilor salvatori din Suceava a dat rezultatele la care puțini se mai așteptau: după 8 ore, un bărbat în vârstă de 30 de ani, prins sub un mal de pământ, a fost scos în viață și predat cadrelor medicale.

Sâmbătă, în jurul amiezii, trei bărbați lucrau pentru curățarea unei fântâni, iar malul acesteia s-a surpat peste unul dintre ei.
Bărbatul a fost surprins sub un strat de aproximativ doi metri de pietre și pământ.

La fața locului, s-au deplasat pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii specifice acestui tip de intervenție. De asemenea, ca resurse medicale, au fost alocate un echipaj SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

În sprijinul echipajelor, la locul evenimentului au intervenit și două buldoexcavatoare, de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta. S-a săpat până la o adâncime de aproximativ patru metri, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, s-au consolidat malurile și s-au continuat săpăturile manual.

După aproximativ 8 ore de muncă asiduă, pompierii au reușit să ajungă la victimă. Din fericire, aceasta era conștientă și cooperantă.

Victima a fost evacuată și preluată de cadrele medicale. Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost găsit la o adâncime de aproximativ 8 metri, fiind acoperit de un strat de piatră de peste 5 metri înălțime.

La fața locului, a ajuns și echipajul SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă). Echipajul SMURD TIM se află pe drum spre UPU Suceava, acolo unde va transporta victima.

O parte din pompierii militari, care au intervenit la misiunea de salvare de astăzi