Astăzi, 16 februarie a.c., la ora 13:57, Dispeceratul integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112, despre producerea unui incendiu la un spațiu de depozitare a materialelor textile, în municipiul Iași, calea Chișinăului.
La locul solicitării au fost direcționate de urgență 3 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime și un echipaj de prim ajutor calificat. Ulterior a fost trimisă în sprijin o autospecială pentru transportul apei și echipajul de terapie intensivă mobilă, cu medic.
La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, la nivelul etajului 1, cu posibilitatea propagării la întregul imobil și la vecinătăți. Din imobil s-au autoevacuat 6 persoane, iar 2 persoane au fost evacuate de către forțele de intervenție de pe acoperișul clădirii învecinate. În urma incendiului au ars: aproximativ 1000 kg de deșeuri, formate din materiale textile, mase plastice, carton și materiale de construcții.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.