Un individ care deține un câine de rasă a fost surprins de către cetățeni în timp ce îl maltrata! Animalul nu se conforma cerințelor stăpânului și nu mergea în ritmul dorit de acesta în timp ce era plimbat pe Splai Bahlui, astfel încât individul, fără nici o reținere, a început îl lovească violent cu picioarele și îl târâie cu lesa pe jos.

Martorii care au surprins evenimentul au fost oripilați de gestul bărbatului iar ghinionistul animal le-a stârnit milă, astfel încât l-au filmat pe individ iar imaginile au ajuns la poliție.

În momentul în care stăpânul cățelului va fi identificat, acesta va avea explicații de dat. Potrivit legii, folosirea de mijloace de dresaj, care provoace traume psihice sau fizice, precum și metode care prejudiciază sănătatea ori bunăstarea animalului constituie contravenție și se poate aplica amendă cu sume cuprinse între 3.000 de lei și 12.000 de lei.

“La data de 14 februarie a.c, ca urmare a apariției unei filmari în spațiul public în care un bărbat ar fi maltratat un câine, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sezizat din oficiu, fiind constituit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de “rănire cu intenție a animalelor ” și “schingiuire a animalelor ” din Legea 205/2004.
De asemenea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au stabilit că evenimentul s-a petrecut în zona Splai Bahlui din mun. Iași.
Cercetările continuă în vederea clarificării situației de fapt și identificării autorului comiterii faptei”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Cine îl recunoaște pe individ, ne poate contacta pe pagina de Meta sau în comentarii la acest articol!

Va avertizăm, urmează imagini cu posibil impact emoțional!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *