Cei trei copii adusi la Iași în urmă cu 6 zile cu arsuri provocate în urma exploziei produse într-o locuință din localitatea Stănilești sunt în continuare tratați și monitorizați în Unitatea Funcțională de Arși a Spitalului de Copii, mama solicitând tratamentul fie continuat în unitatea medicală, au declarat reprezentanții spitalului.

“Fetița în vârstă de 8 ani este cu stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic, este în continuare pe tratament conservator iar dacă evoluția va fi cea prognosticată, fără complicații, se va externa în aproximativ 7‑10 zile.

Ceilalţi doi copii, în vârstă de 5 şi 7 ani sunt în continuare în tratament chirurgical, pacienţii sunt stabili hemodinamic, respira spontan dar au protezarea cailor aeriene superioare din cauza arsurii prin traheostoma. Pacienţii au suferit o intervenţie chirurgicală pentru grefarea de piele la nivelul mâinilor, iar în zilele următoare se va realiza grefarea şi la nivelul fetei. Până la acest moment evoluţia celor 3 pacienţi este bună”, a transmis Dr. Ionescu Cătălina, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Clinic de Urgență “Sf. MariaIași.