Ei, dragi cititori, sigur vă întrebați unde e primarul urbei noastre de a lipsit cu desăvârșire de la finala de la tenis ori de la alte evenimente la care în mod normal era în prim plan. Înainte să dați cu pietre, aflați că omul de pe cel mai înalt jilț de la Roznovanu s-a dus și el, ca tot românul, în vacanță. Și pentru că vremurile se anunță grele, anul acesta a fost mai strâns la pungă preferând o insulă grecească măturată de incendiile de vegetație dar care încă rupe în topul preferințelor românilor care țin la buget și nu se aruncă cu capul înainte la cheltuieli mari. Dar stați fără griji, edilul nostru e în siguranță pe plajă, se răcorește la un pahar de Ouzo ori, tradiționalist cum îl știm, la o berică alături de cei care îl însoțesc.

Îl lăsăm pe edil deoparte și trecem la alte lucruri care se petrec în urbe, taman în curtea Casei Pătrate. Zice-se, și nu avem de ce să nu credem, că în curând se va anunța noul șef de la școala de cântăcioși populari. Vorbește lumea că singurul candidat e o cunoscută cântăcioasă, brunetă, focoasă și roșie de mama focului pe buze, nimeni alta decât preferata primarilor de la toate petrecerile câmpenești din giudeț ori de la zilele comunelor: madam Biatrix, văduva. Acum, știți ce ar fi chiar culmea? Să candideze singură și să iasă pe locul doi! Este că ne-am prăpădi de râs? Este!

Și ca să încheiem în spirit șugubăț, vă lăsăm o ghicitoare: cine este blonda trecută bine de prima tinerețe, cu părul vâlvoi, mare șefă la Casa Pătrată, care și-a “uns” una dintre fiice în scaun cald și pe un salariu baban?

Continuarea într-un episod următor, promitem!

By admin