La data de 14 iulie 2023, ora 17.45, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Huși, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 244C, la intrare în municipiul Huși, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 30 de ani, din comuna Delești, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 2.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Huși unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 18 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Huși l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.