În urmă cu puțin timp, în localitatea Bohotin, comuna Răducăneni un autoturism a ieșit din decor, căzând în gol de pe un pod într-o râpă de la o înălțime 3-4m.

“Echipă medicală de pe elicopterul SMURD este prezentă la caz. Victima a fost extrasă înainte de aterizarea elicopterului. Este vorba despre un tânăr de 21 ani cu politraumatism prin accident rutier, traumatism craniocerebral cu pierderea stării de conștiență, traumatism de coloana cervicală, paraplegie, conștient și hipotensiv la momentul actual”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

“La locul solicitării au acționat din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare și acordarea primului ajutor.

La locul solicitării a fost trimis și echipajul de salvare aeriană (ESA).

Membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al Comunei Raducăneni au scos victima din autoturism până la sosirea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, ulterior a fost asistată de către echipajul medical
și transportată de către echipajul de salvare aeriană pe heliportul din cadrul Centrului de pregătire Iași, de unde a fost preluată de către un echipaj SAJ “tip C” și transportată la spital”, au transmis reprezentantii ISU Iasi.