Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamali au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, o țigară cu substanță vegetală cu miros și culoare specifice cannabisului precum și 39 de semințe specifce aceleiași plante .

În data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetăţean R. Moldova, în vârstă de 23 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia.
Deoarece existau suspiciuni cu privire la bunurile transportate de bărbat, colegii noştri au solicitat efectuarea unui control amănunţit.
În urma controlului, efectuat de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, în buzunarul tânărului au fost descoperite o țigară cu substanță vegetală și miros specifice cannabisului precum și 39 de semințe specifice cannabis. În plus, asupra bărbatului s-au găsit o pipă și un dispozitiv de mărunțit.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că atât țigara cât și semințele îi aparțin, sunt frunze, respectiv semințe de cannabis. Țigareta confecționată artizanal este penru consum propriu, iar semințele intenționa să le planteze pentru a obține plante pentru pentru consum propriu.
Pe numele bărbatului se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și introducerea/scoaterea din țară de droguri de risc, fără drept, la final fiind dspuse măsuri legale în consecință.