La ora 19:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Muncii din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței a fost evacuat un bărbat de 50 de ani de către o persoană ce se afla în trecere. Victima a fost preluată de echipajul SAJ sosit la locul evenimentului după care a fost transportată la CPU Roman.
Ajunși la locul solicitării pompierii au constatat că incendiul se manifesta în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars elementele de tâmplărie, materiale textile și obiecte de mobilier din interiorul camerei.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare).

Apelul la 112 a fost făcut de un pompier, plutonier Borș Mădălin (aflat în timpul liber) care era în trecere și a observat incendiul.
După ce a observat fumul, Mădălin a oprit autoturismul și a mers să vadă ce se întâmplă. Imediat a apelat 112 anunțând evenimentul și fără să stea prea mult pe gânduri a intrat în locuință să vadă dacă sunt persoane surprinse. Într-una din camere a găsit un bărbat intoxicat cu fum pe care l-a evacuat din camera cuprinsă de flăcări. Bărbatul a fost preluat de echipajul de la SAJ care tocmai sosise la locul evenimentului.
Mădălin a acționat alături de colegii sosiți la locul solicitării pentru stingerea incendiului.

Felicitări Mădălin pentru că nu ai rămas indiferent la nevoile celor din jur și ai acționat ca și cum ai fost de serviciu!