În ultimele zile, eroii nevăzuți ai orașului – echipajele Serviciul Voluntar de Ambulanță, Direcția de Sănătate Publică Iași – DSP Iași și Poliția Locală Iași – au răspuns cu promptitudine la 41 de solicitări, printre care și cazul unui bolnav suspect de TBC care a ales să părăsească spitalul pe cont propriu.
În această luptă cu vremea, nu toți cei aflați în dificultate aleg să primească ajutorul oferit. Chiar și așa, 21 de pături izoterme au fost distribuite celor care au refuzat internarea în centrele speciale destinate persoanelor fără adăpost, unde Fundația Emmaus Iasi și Direcția de Asistență Socială Iași își desfășoară activitatea cu devotament.
Este o poveste despre solidaritate, despre cum comunitatea se unește pentru a oferi sprijin și protecție celor vulnerabili. Este despre oameni care, în ciuda greutăților, nu își pierd speranța și continuă să lupte pentru un trai mai bun.
În aceste momente, fiecare gest contează. Fiecare pătură oferită, fiecare cuvânt de încurajare, fiecare mână întinsă poate face diferența între disperare și speranță. Să nu uităm să fim oameni și să oferim ajutor atunci când și unde este nevoie.
Dacă vrei să contribui și tu, să aduci un strop de căldură în viețile celor care se confruntă cu nopțile geroase pe străzile Iașului, te invităm să te implici.
Fie că dorești să donezi, să voluntariezi sau pur și simplu să împărtășești această poveste, fiecare acțiune contează.