Astăzi, la prânz, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui bărbat, în vârstă de 40 ani, care a intrat în apele Lacului de acumulare Stânca-Costești și nu a mai ieșit la suprafață.

Din primele informații, acesta era cu un prieten, care a încercat să îl salveze. Nu a reușit și a sunat la 112 după ajutor. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești cu o barcă, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, cu o ambarcațiune, precum și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani.

De asemenea, a fost solicitat și sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al Judeţului Neamț, pentru a completa echipa de scafandri. Până la sosirea acestora la caz, pompierii și polițiștii de frontieră efectuează căutări cu bărcile.

Misiunea este îngreunată de curenții puternici.

update! Bărbatul a fost găsit la aproximativ 40 de metri de mal, la o adâncime de peste șapte metri, de către scafandri. Din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Medicii au declarat decesul.