Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină astăzi în orașul Dărmănești, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța faptul că un copil a căzut în râul Uz.Pentru gestionarea operativă a situației, la locul indicat s-au deplasat trei autospeciale cu echipament specific, o autospecială pentru scafandri, trei bărci, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 17 pompieri militari de la Detașamentele de Pompieri Bacău, Onești, Moinești și Garda de Intervenție Comănești.

Copilul, un băiat în vârstă de patru ani, a fost găsit la aproximativ 2,5 km în aval de zona în care a căzut. Acesta se afla în stop cardiorespirator, fiind resuscitat de echipajul medical prezent la fața locului, conform protocolului. Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul de către echipajul SAJ.

“La data de 13 Iunie a.c, polițiștii au fost sesizați prin 112, de către o femeie de 33 de ani, din orașul Dărmănești, despre faptul că, fiul său, de 4 ani ar fi căzut intr-un râu și ar fi fost luat de apă.

La fața locului, polițiștii au constatat că sesizarea se confirmă.
La o distanță de 1,8 km în aval, de locul în care minorul a căzut în râul Uz, a fost identificat de pompieri.

Minorul a fost scos pe mal și preluat imediat de echipajele de ambulanță care au efectuat manevrele de resuscitare, însă, din păcate a fost declarat decedat.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă” au transmis reprezentanții IPJ Bacău.