Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), patru ambulanțe SMURD tip B2 (EPA), o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială cu Punct Medical Avansat (PMA), un microbuz transport persoane, două autospeciale pentru descarcerare grea, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă (autospeciale echipate cu module pentru descarcerare/deblocare), o autospecială de intervenție și comandă, doi ofițeri și 41 de subofițeri, pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, între localitățile Sârbi și Stâna Costești, comuna Costești.
În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 40 de persoane (conducătorul auto si 39 de pasageri).
La fața locului au intervenit și cinci ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.
La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autocar răsturnat (autocar care efectua o cursă între localitățile Chișinău și Lugoj), 20 de persoane fiind deja evacuate.
Începând cu ora 12:09 a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui.
Salvatorii au evaluat toate persoanele implicate în accident, 16 dintre acestea necesitând acordarea primului ajutor. Ulterior, cele 16 victime au fost transportate pentru investigatii suplimentare la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad. Celelalte persoane implicate în accident, dar care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, sunt cazate temporar la un popas din apropiere. Se așteaptă ca operatorul din Republica Molova să trimită un alt autocar care să preia persoanele adăpostite momentan la popasul “Sârbi”, în comuna Banca.
La ora 13:59 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui.