La data de 1 iunie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cercetate pentru efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada martie-mai 2024, acestea ar fi procurat, deținut, transportat, intermediat și comercializat direct substanțe psihoactive către consumatori din județul Iași.

Una dintre persoanele cercetate ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de mare risc (metamfetamină), 200 de lei.

De asemenea, pe parcursul investigațiilor efectuate, acesta a fost depistat în trafic, în municipiul Iași, în timp ce conducea un autoturism, având acest drept suspendat.

La data de 31 mai, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție la domiciliile persoanelor cercetate, fiind descoperite și ridicate cantități de substanțe psihoactive (2 MMC) și droguri de risc (rezină de canabis), obiecte purtând urme de substanță (MDMA, cocaină, metamfetamină şi 2-MMC), grindere și cântare electronice de mare precizie, precum și alte mijloace de probă.

La data de 1 iunie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea celor 3 persoane, iar, în cursul aceleași zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Iași și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.