Motociclistul accidentat acum 2 seri la Belvedere de către o șoferiță în vârstă de 41 de ani, despre care presa locală a descoperit este de profesie avocat, a făcut astăzi primele declarații. Acesta spune nu își explică ce a determinat-o pe femeie acționeze într-un asemena mod, dat fiind nu se cunoșteau și, până la semaforul din dreptul magazinului LIDL din Nicolina, nu se intersectaseră niciodată.

“În seara respectivă mă îndreptam spre casă, ieșisem cu niște prieteni la o plimbare prin oraș iar la un semafor, lângă Lidl, am prins semaforul roșu, eram pe prima bandă. Pe a doua bandă era o mașină, nu știu ce mașină, nu m-am uitat la ea, așteptam culoarea verde pentru a pleca de la semafor când, în partea stângă, mașina respectivă tura motorul. Când s-a făcut verde, nu am plecat cu viteză, însă am plecat înaintea mașinii iar în timp ce mergeam pe prima bandă, am văzut că mașina respectivă, de pe a doua bandă a virat brusc către mine, am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu, m-am speriat, am accelerat până la următorul semafor când trebuia să fac dreapta spre Miroslava ca să mă duc acasă. Doar că, înainte să fac dreapta, având viteză de la sperietura dinainte, m-am asigurat în oglinzi că pot să virez dreapta, atunci am văzut că mașina din spate venea cu viteză foarte mare spre mine, nu am mai avut timp să frânez, am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate, să se ducă înainte, să nu dea peste mine. După cum am văzut și eu din filmări, mașina a rămas pe prima bandă unde eram eu și s-a izbit de spatele motorului meu, intenționat. De la primul semafor, o singură dată am văzut, atunci când m-am întors, că a tras de volan spre mine, atunci m-am speriat, simțeam că vrea să mă dea jos de pe motocicletă. Nu o cunosc, nu am recunoscut mașina, nu am crezut inițial că este un pericol pentru mine, decât când a început să tureze mașina. Pur și simplu am aruncat o singură privire la mașina respectivă. Nu am avut niciodată probleme de genul acesta în trafic, nu am avut altercații cu nimeni. De la acel semafor a pornit totul, nu știu care a fost problema, nu am forțat nimic, dar după ce am pornit de la semafor mi-am dat seama că a tras dreapta spre mine”, a declarat Alexandru, motociclistul rănit.

Inițial, bărbatul fusese externat încă din noaptea respectivă însă a revenit după câteva ore la spital pentru se simțea rău. El spune a fost conștient tot timpul de la momentul impactului motorului cu refugiul de tramvai, până a ajuns la spital. Bărbatul nu și-a dat seama imediat șoferița a fugit de la locul accidentului ci a realizat asta abia când doi șoferi au oprit și au coborât îl ajute, l-au întrebat ce s-a întâmplat și șoferul vinovat nu a oprit.

“Am căzut, eram conștient, s-au oprit două mașini, au sunat la ambulanță. Știu tot ce s-a întâmplat. Nu știam că șoferul mașinii a plecat, domnii din cele două mașini m-au întrebat ce s-a întâmplat și ei mi-au spus că mașina respectivă a plecat. Nu cred că nu și-a dar seama ce a făcut, nu poți să te izbești de cineva și să nu îți dai seama. Piciorul drept nu îl folosesc deloc, am zgârieturi pe spate. Important e că nu am fracturi grave. Am făcut tot posibilul să evit, am încercat să schimb banda, să îi las banda pe care eram liberă dar nu am reușit să evit”, a mai declarat motociclistul.

Bărbatul este acum internat la Spitalul “Sf. Spiridon”. Este în stare stabilă, sub supravegherea medicilor, la secția de Chirurgie 2.