Noaptea trecută, pe raza localității Dancu, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un ATV cu 3 pasageri, ce a ieșit în decor și s‑a izbit de un stâlp. La caz s‑au deplasat două echipaje SAJ tip B și un echipaj de prim ajutor de la Detașament 1.

Potrivit șefei UPU SMURD Iași, Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, au fost preluați următorii pacienți:

Pacient 33 ani conducător ATV cu politraumatism, traumatism craniofacial, fracturi piramida nazală, sinus maxilar și sfenoid, orbită dreapta, stâncă temporală dreaptă, fracturi costale multiple pe partea dreaptă, pneumotorax drept, lacerație hepatică, hematom splenic, pneumoperitoneu, fractură luxație antebraț drept, internat la secția Chirurgie 2 ATI.

Pacient 53 ani pasager ATV Hemoragie subarahnoidiană retrocerebelos bilateral, cisterne prepontina, prebulbară cu extensie perimedular ant C2 și hematom mezenter a fost evaluat și tratat și la noi și este redirijat la Spitalul de Neurochirurgie.

Pacient 31 ani, pasager ATV‑policontuzionat, fractură a treimii superioare de gamba stânga, cu leziuni de părți moi tip III B, plagă contuză submentonieră este internat la ortopedie. A fost operat în cursul nopții.

“La data de 18 iunie a.c., în jurul orelor 21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești, pe raza comunei Tomești.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că șoferul unui vehicul ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.

În urma impactului, a rezultat rănirea a trei persoane, care au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul vehiculului nu a putut fi testat alcoolscopic, însă i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că autorizația provizorie pentru circulația pe drumurile publice a vehiculului ar fi expirată din data de 19.12.2022.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînamtriculat”.

Cercetările continuă” au transmis reprezentantii IPJ Iasi.