Orașul Podu Iloaiei beneficiază de o investiție privind realizarea terenului de sport de la Colegiul Tehnic “Haralamb Vasiliu”, prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială. Finanțarea nerambursabilă este acordată din bugetul propriu al Consiliului Județean Iași ca sprijin pentru dezvoltarea comunității rurale din județul Iași. Creșterea continuă a capacității de management şi planificare a UAT-urilor în vederea dezvoltării durabile a fiecărei localități şi a diminuării disparităților dintre mediul rural și cel urban, dezvoltarea echilibrată a localităților prin creșterea accesibilității cetățenilor la serviciile și utilitățile publice, îmbunătățirea economiei la nivelul localităților și creșterea nivelului de socializare și a stării de sănătate a tuturor copiilor și tinerilor din județul Iași sunt printre obiectivele asumate prin implementarea Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași pentru perioada 2021-2024.

“Acolo unde nu sunt resurse suficiente sau lipsesc alte perspective de finanțare, avem datoria morală de a interveni, o datorie care este chiar mai importantă decât cea administrativă care nu prevede astfel de atribuții pentru Consiliul Județean. Chiar dacă nu intră în sfera directă de acțiune a administrației județene, ne implicăm pentru a sprijini comunitățile locale să se dezvolte. Modernizarea sau construirea terenurilor de sport înseamnă că fiecare copil, tânăr sau adult va avea un loc adecvat pentru activități recreative și sportive, promovând astfel un stil de viață sănătos și unitate în comunitate.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

“Suntem în etapa în care a fost montată suprafața de joc și anume gazonul sintetic, lucrările fiind aproape de final! Colegiul Tehnic “Haralamb Vasiliu” beneficiază în premieră de o astfel de investiție! Am reușit să realizăm acest lucru cu finanțare de la Consiliul Județean Iași, după ce am depus și anul acesta un proiect prin Programul de Dezvoltare Economico-Socială propus tuturor primăriilor interesate!” a menționat Primarul Orașului Podu Iloaiei, Ioan Alexa.