Pentru prima dată la 50 de ani de la înființare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași are acum compartimente pe toate specialitățile medicale și chirurgicale. Noua structură a spitalului cuprinde acum și sectoare pentru boli infecțioase, oftalmologie, genetică, dar și psihiatrie pediatrică.

“După 9 luni de zile, timp în care echipa noastră a depus eforturi susținute, suntem astăzi mândri să anunțăm faptul că spitalul nostru a primit avizul de la Ministerul Sănătății în ceea ce privește noua structură care cuprinde un compartiment de Boli Infecțioase cu 15 paturi, un compartiment de Paliație cu 17 paturi, compartiment de Oftalmologie cu 5 paturi, unul de Genetică cu 3 paturi, dar și unul de Psihiatrie Pediatrică cu 5 paturi, iar aici este foarte important să menționăm faptul că acest compartiment este dedicat copiilor cu autism”, a transmis biong. Alina Belu, managerul Spitalului “Sf. Maria”.

Conducerea unității medicale face acum demersuri susținute pentru a înființa și un compartiment de stomatologie pediatrică, pentru a acoperi și aceste nevoi tot mai des întâlnite la micii pacienți.

“Medicii noștri au observat de-a lungul timpului că pacienții care vin pentru cu totul alte probleme medicale prezentau și probleme de ordin stomatologic, unele dintre fiind costisitoare din punct de vedere financiar pentru părinți, mai ales în cazul celor cu venituri medii/mici. De aceea pregătim documentația în vederea înființării unui cabinet de Stomatologie care să poată asigura tratarea problemelor dentare a copiilor noștri cu bilet de trimitere, fără costuri greu de suportat pentru părinți”, a mai transmis Alina Belu, managerul spitalului.

Astfel, Spitalul de Copii din Iași, unitate medicală care deservește pacienți din toată zona Moldovei, devine primul spital din România în care se regăsesc toate specialitățile medicale. Anual, adresabilitatea este de peste 100.000 de pacienți.