La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au reținut trei bărbați bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, fapte petrecute în municipiul Iași.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, doi dintre bărbați au fost prinși în flagrant, la scurt timp, după ce aceștia ar fi sustras dintr-o societate comercială, precum și din autoturismele a două persoane vătămate, scule electrice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 40.000 de lei.

Totodată, din cercetările efectuate a rezultat că în perioada martie-aprilie a.c., cei trei ar fi comis mai multe fapte de furturi din societăți comerciale din municipiul Iași, de unde ar fi sustras pachete cu țigări.

Prejudiciul cauzat a fost de 120.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauze, cei trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

În cursul aceleiași zile, 27.04.2024, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii arestării preventive a acestora pentru 30 de zile.

Activitățile operative au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 1, 2, 3, precum și a Biroului de Investigații Criminale Iași și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași.

Suportul de specialitate a fost oferit de Brigada de Operațiuni Speciale Iași.