Serviciul Voluntar de Ambulanță a marcat cei 7 ani de existență printr-o gală ce a avut loc la Palatul Roznovanu în acest sfârșit de săptămână. In cadrul galei, voluntarii S.V.A. au fost premiati pentru rezultatele muncii lor. Voluntarii participă cel puțin o dată pe an la programe de instruire și reînstruire, urmate de examene la final.

Voluntarii sunt obligați să treacă prin aceste examene și să participe la simulări pentru a fi pregătiți să intervină în diverse situații de urgență, colaborând cu alte structuri similare din partea statului.
Este important de precizat și faptul S.V.A. este prima organizație de profil care organizează cursuri speciale pentru copii și tabere dedicate lor, în cadrul cărora cei mici învață să acorde primul ajutor premedical și să se pregătească pentru situații de urgență.
Iată ce a însemnat Serviciul Voluntar de Ambulanță în anul precedent:
– Programul Prim Ajutor în Școli și Licee a ajuns la peste 13.000 de elevi din 7 județe ale României;
– În cadrul programului privind protejarea persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași și a județului Iași, SVA a efectuat peste 8000 de misiuni;
– peste 500 de voluntari la nivel național;
– lansarea a celui mai amplu proces de modernizare, reinstruire și retehnologizare a echipajelor de prim ajutor premedical;
– Centrul Local de Recoltare a Sângelui Pașcani a ajuns în stadiul de 80%;
– Zeci de evenimente la care am asigurat măsurile de prim ajutor premedical gratuit.