O veste bună și una rea de la de Spitalul de Copii din Iași. Una dintre fetițele intoxicate cu Diazinolul și-a revenit, având acum o stare bună. Din păcate, cea de-a doua fetiță nu a avut o evoluție favorabilă, medicii fiind foarte rezervați în ceea ce privește șansele ei de supraviețuire.

“Fetița în vârstă de 4 ani intoxicată cu substanță organofosforată este cu stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic și putem spune că a trecut de momentul critic. În schimb, fetița în vârstă de 3 ani este cu o stare generală extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rezervat, cu șanse de supraviețuire minime”, a declarat Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Iași.

Medicii spun că substanțele de uz veterinar au efecte devastatoare asupra organismului uman, mai ales în cazul copiilor, de aceea este interzisă folosirea acestora. Nu mai puțin de 11 copii au ajuns la spital în stare gravă în ultima lună de zile.

“Din luna decembrie până în prezent, în Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iași s-au internat 11 pacienți intoxicați cu substanță organofosforată. Facem un apel către toți părinții, Diazinolul, această substanță organofosforată, este extrem de nocivă, toxică, putând determina decesul copiilor dar și al părinților. Ca urmare, insistăm să nu se mai utilizeze produse de tip farmaceutic veterinar în tratamentul sau în spălarea pe cap a copiilor”, a mai declarat Dr. Cătălina Ionescu.