Răzvan Timofciuc, noul viceprimar al municipiului Iași minte de îngheață apele, dar pentru cei care sunt cât de cât familiarizați cu activitatea sa politică, nu e nimic nou sub soare. La câteva zile după ce a fost votat viceprimar, iar asta doar cu sprijinul foștilor colegi PNL-iști, Timofciuc a explicat într-o publicație locală care sunt legăturile sale cu un dezvoltator imobiliar cunoscut, care a construit, printre altele, și un cartier de vile în zona Bucium.

Viceprimarul locuiește de doi ani de zile în cartierul Mon Jardin, așa cum a declarat chiar dezvoltatorul Lucian Caras, într-o vilă care valorează 150.000 de euro. Dezvoltatorul susține Timofciuc i-ar fi achitat doar 20.000 de euro din valoarea vilei iar aceasta nu este intabulată. Timofciuc spune diferența va fi achitată prin credit bancar în momentul în care vila vor fi intabulată. De ce spunem Timofciuc minte cu dovada în față? o luăm pe rând. Astfel:

  • Dacă Timofciuc locuiește de doi ani de zile într-o vilă neintabulată, cum ar putea figureze în buletin ca locuind la adresa respectivă? Cine l-ar fi putut lua în spațiu? Dezvoltatorul? Vorbim aici de un FALS dar și de un grav conflict de interese!
  • Dacă Timofciuc nu are adresa din buletin la vila construită de dezvoltator ci în altă parte, dar el locuiește acolo concret de 2 ani de zile, nu cumva acesta este un FALS în declarații?
  • Vila neintabulată nu poate figura decât pe numele dezvoltatorului, ca atare, în ce calitate locuiește Răzvan Timoficiuc în vila respectivă, împreună cu familia, el nefiind proprietar? Teoretic, ar trebui plătească chirie, practic, nu există dovezi îi achită ceva dezvoltatorului, ca atare el locuiește GRATUIT într-o vilă în valoare de 150.000 euro a unui dezvoltator care are mai multe proiecte imobiliare în derulare și la care așteaptă OK-ul comisiilor din primărie. Este etic și moral? Sigur NU! Este legal? Clar NU! Aici vorbim din nou despre un MARE CONFLICT DE INTERESE.
  • Răzvan Timofciuc declara presei locale vila apare în declarația sa de avere. FALS! Redacția 24iași a studiat atent declarațiile de avere pe ultimii 2 ani ai actualului viceprimar și, surpriză sau nu, deși în declarația de avere inițială din 2022 apare o casă de locuit de 140 mp, imediat, în declarația rectificativă, nu mai apare. Practic, se și contrazice singur: cum ar fi putea avea în declarația de avere o vilă care nu este încă a lui, nefiind intabulată deci neputând fi înstrăinată în acte de către dezvoltator?
  • Vila nu ar fi avut ce căuta în declarația de avere oricum! Odată ce nu este intabulată, respectiva vilă nu poate fi vândută de către dezvoltator, viceprimarul putând avea maxim un antecontract de vânzare-cumpărare sau o promisiune de vânzare, acte ce nu îl transformă pe viceprimar în proprietar de drept al vilei. Din nou, întrebarea: în ce calitate locuiește în vila respectivă?
  • În doi ani de zile de când locuiește la vila construită de Lucian Caras plus cine știe câți ani vor mai trece până când va fi intabulată pentru a putea fi vândută, prețurile în domeniul vânzărilor imobiliare clar au crescut, drept urmare, cât de moral este ca un viceprimar care are pe masă proiectele imobiliare ale unui dezvoltator, fie “cruțat” de aceste creșteri de prețuri și mai ales, locuiască gratuit în ditamai vila până la achiziție?

Având în vedere cele expuse mai sus, este lesne de înțeles Răzvan Timofciuc minte grav de tot în declarații și nu ar fi rău ca instituțiile statului se sesizeze. Este evident NU a plătit pentru vila în valoare de 150.000 euro, ceea ce ne duce cu gândul ar fi putut-o primi foarte ușor cadou de la dezvoltator. Răzvan Timofciuc ar trebui se gândească de două ori înainte de a deschide gura, nu se știe cu ce mai poate fi prins pe viitor.

Apropo, ce s-a întâmplat cu suma de 57.000 de euro din vânzarea apartamentului de la adresa din Valea Adâncă? Este vorba despre un apartament aflat pe numele soției, acolo unde de fapt Timofciuc locuia permanent până când s-a trezit cu vila din Bucium în brațe, deși în buletin figura pe acea vreme ca locuind la adresa părinților, în Frumoasa, altfel nu ar fi putut fi consilier local în municipiul Iași. Și acesta, tot un fals grosolan a fost…

Dar ce mai contează unul, pe lângă atâtea?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *