Viceprimăriţa comunei Codăeşti și profesor de Limba Română la Liceul “Ştefan cel Mare” din comună, Lenuţa Damian, a fost reţinută de poliţişti pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals şi plasată ulterior sub control judiciar, pentru că şi-ar fi falsificat actele de studii, pe 9 ianuarie.

Directorii şcolilor trebuie să verifice actele de studiu aflate la dosarul de încadrare a personalului didactic de predare, didactic auxiliar şi nedidactic, prin confruntarea documentelor existente cu actele de studiu în original, conform solicitării IŞJ Vaslui.

Vă rugăm ca până pe data de 30 ianuarie să dispuneţi consemnarea pe copiile actelor de studiu aflate la dosarul de încadrare cu menţiunea ‘conform cu originalul, numele şi prenumele conducătorului unităţii de învăţământ, data şi semnătura’; întocmirea unui proces verbal privind activitatea desfăşurată şi consemnarea aspectelor negative constatate”, se arată în adresa IŞJ Vaslui, citată de Radio România Iași.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează cercetări faţă femeia de 50 de ani, din comuna Codăeşti, judeţul Vaslui, bănuită de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în perioada 2008-2023.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit că, în perioada menţionată, persoana cercetată ar fi falsificat acte de studii, care atestau calificarea de cadru didactic, obţinând, în baza acestora, toate gradele profesionale. La data de 18 ianuarie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din comuna Codăeşti, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, precizează reprezentanţii IPJ Vaslui, conform sursei citate.

sursa: Edupedu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *