La data de 21 iunie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.

Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane bănuite.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi comercializat heroină unor persoane bănuite de trafic de droguri și consumatorilor, din municipiul Iași.

Totodată, aceste persoane s-ar fi deplasat în municipiul București, pentru a procura drogul de mare risc, pe care, ulterior, l-ar fi transportat, în municipiul Iași, iar scopul ar fi fost comercializarea și/sau consumul propriu.

În urma percheziției domiciliare efectuate în municipiul București, au fost descoperite și ridicate 12 doze de heroină, ambalate în hârtie, mai multe cântare de precizie și o sumă de bani.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și liberăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane bănuite, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.