Dacă mai era vreo urmă de îndoială, acum este clar că primarul Stelian Turcu este dispus să facă ORICE pentru a i se vota un proiect din care, cel mai probabil, a avut de câștigat în mod personal. Altfel nu ar fi ajuns în situația DISPERATĂ de a oferi pe tava postul de viceprimar. Și nici nu și-ar fi delegat angajații să contacteze redactorul 24iasi într-o încercare puerilă de a ne determina să ne oprim din a spune clar și răspicat că manevra celor 2 hectare de teren care ar urma să fie donate către Consiliul Județean Iași reprezintă doar atât, o MANEVRĂ și nimic bun pentru comună.
Dacă ieri am vorbit despre presiunile făcute de primarul Stelian Turcu asupra consilierilor locali și asupra familiilor acestora, iată că se poate mai mult de atât. Din sursele noastre, se pare că Turcu a scos la “mezat” postul de viceprimar pe care încearcă să îl dea la schimb pentru un vot de 1 milion de euro. De ce spunem 1 milion de euro pentru un vot? Pentru că atât valorează, pe puțin, terenul de 20.000 metri pătrați pe care Turcu vrea să îl ofere Consiliului Județean cu titlu gratuit. Așa cum am arătat în repetate rânduri, terenul respectiv ar fi urmat să ajungă la grupul de firme Panifcom, urmând ca de afacerea respectivă să se ocupe un PNL-ist, actualmente fără post și fără afacere.
Detalii găsiți mai jos, nu mai repetăm.
Mai mult, se pare că disperarea este atât de mare încât Stelian Turcu a găsit de cuviință să își delege un angajat să contacteze redactorul 24iasi. Angajatul respectiv, care ocupă de altfel și funcția de consilier județean pe lângă cea de consilier personal al primarului Turcu, este Cătălin Timofciuc, cel prezent la toate ședințele de consiliu local din UAT Lețcani. Timofciuc și-a motivat apelul către redactorul 24iași drept unul menit să explice care sunt avantajele pentru comuna Lețcani dacă acel teren ajunge la CJ Iași, urmând a fi concesionat către posibili investitori. El a insistat că “la fel se întâmplă în majoritatea comunelor, terenurile ajung la Consiliile Județene și așa se atrag investitori”.
Noi suntem de părere că ni s-a spus nimic despre nimic și mai mult decât atât, în fapt, aceasta ar putea fi o încercare de intimidare pentru determina să ne oprim din a scrie că Stelian Turcu, crezându-se la adăpost prin prisma unei funcții importante pe care o ocupă în PNL Iași, își permite să conducă UAT Lețcani precum își conduce propriile-i afaceri: doar în interesul propriu, călcând pe cadavre dacă se poate, pentru a-și atinge scopul.
Redactorul 24iași l-a întrebat pe Cătălin Timofciuc, consilierul personal al primarului Stelian Turcu, ce avantaje financiare a avut până acum comuna Lețcani după ce a oferit aproape 50 de hectare de teren Consiliului Județean. Nu a știut să răspundă. L-a întrebat și în calitate de consilier județean dacă CJ Iași are o listă de investitori interesați să dezvolte o afacere profitabilă pe acel teren. Nici la această întrebare nu a știut să răspundă. Nu a știut nici ce valoare are terenul, deși a precizat că sigur va prezenta interes pentru investitori, având ieșire atât la un drum european cât și la calea ferată, este iluminat, având si rețea de gaz. Nu a putut răspunde nici care au fost avantajele pentru UAT Lețcani de la construcția așa-zisei clădiri Agropolis pe acel teren, despre care Cătălin Timofciuc a precizat că a găzduit câteva evenimente. Atât de rare că nici măcar nu au fost menționate în presa locală, atât de profitabile încât nu au adus nimic comunei Lețcani.
Consilierul primarului Turcu a insistat enorm pe faptul că multe comune din România s-au dezvoltat prin aceste concesiuni pe care consiliile județene le-au încheiat cu diverse companii după preluarea terenurilor de la UAT-urile respective. Însă nici primarul nici acoliții lui nu spun că sunt foarte multe comune conduse de oameni care au reușit să atragă investitori fără să fragmenteze patrimoniul UAT-ului. Și ce alt exemplu avem mai bun decât Miroslava? Detalii aici:
De ce nu ar putea proceda și comuna Lețcani la fel? De ce nu poate și primarul Stelian Turcu să găsească singur investitori, pe propria-i “tarla“, care să aducă numeroase avantaje comunei, fără să doneze altora terenuri? Răspunsul este unul simplu: interesele personale și cele ale partidului PNL sunt atât de mari încât preferă să își pună cenusa în cap și să recunoască, chiar dacă se face de râs, că nu e în stare să conducă cum trebuie comuna, ba chiar e dispus să arunce funcția de viceprimar în joc, doar să îi iasă socotelile.
În final, precizăm sus și tare că NU ne vom lăsa intimidați de nici o încercare, indiferent de natura acesteia, ci vom continua să prezentăm realitatea, pozitivă sau negativă, în ceea ce privește administrația locală și județeană.