Intr-o ceremonie care a avut loc joi la Palatul Cotroceni, mai multe personalităţi civile au fost decorate cu prilejul Zilei Naţionale a României de catre presedintele Klaus Iohannis.

Nu se cunosc criteriile care au stat la baza deciziei de a decora pe unii sau alții, ori dacă s-a ținut sau nu cont de un posibil avantaj de imagine adus de către cei decorați, însă nu putem să nu remarcăm faptul că de pe lista celor care ar fi meritat, cu adevărat, recunoștință, lipsește echipa medicală din cadrul Spitalului de Copii “Sf. Maria” din Iași.

Lipsesc tocmai acei OAMENI care au reușit, în doar câteva săptămâni, ca prin muncă, devotament, studiu medical și implicare sufletească, să îl readucă printre cei vii și să îl redea familiei pe băiețelul în vârstă de trei ani, aruncat de mama lui de la etajul unul hotel din Botoșani. Micuțul a fost milimetric pe lângă moartea cerebrală, însă cei care l-au îngrijit au reușit să îl repună pe picioare. Ei sunt cei care ar fi trebuit decorați!

“Vă felicit şi trebuie să vă spun că mi-a făcut mare plăcere să vă decorez. Proveniţi din mediul educaţional, sanitar şi de cercetare şi, cu ocazia sărbătorii naţionale, am decis să vă acord aceste distincţii persoanelor, respectiv instituţiilor, dar cum persoanele sunt parte din echipe în instituţii şi instituţiile sunt conduse de echipe şi persoane, cred că vă daţi seama că, în realitate, reprezentaţi astăzi întregul mediu în care vă desfăşuraţi activitatea. În acest sens, felicitări dumneavoastră, colegelor şi colegilor dumneavoastră, elevelor şi elevilor cu care lucraţi! Vă doresc multă sănătate şi, cu ocazia zilei de Sfântul Andrei şi mâine, de Zi Naţională, vă doresc un călduros «La mulţi ani!»”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis.