Preotul Neculai Zugravu fusese anunțat duminică seara ca fiind candidat din partea PNL la primăria Târgu Frumos, ceea ce a stârnit controverse în presa locală. Prima reacție a Arhiepiscopiei Iașilor a fost de a-l suspenda de la slujire până când situația se va lămuri. Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au transmis un comunicat prin care explică ce se va întâmpla mai departe dacă Neculai Zugravu își menține decizia de a candida. De menționat Neculai Zugravu a înaintat deja o cerere pentru pensionare.

“Având în vedere că și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Târgu Frumos, preotul Neculai Zugravu va fi suspendat din misiunea clericală.
În conformitate cu deciziile Sfântului Sinod referitoare la atitudinea Bisericii Ortodoxe Române față de viața politică și campaniile electorale, dacă preotul Neculai Zugravu își menține decizia de a candida la funcția de primar, alegând cariera politică, atunci cazul său va fi judecat în Consistoriul Eparhial.
Precizăm că, înainte de acest anunț, preotul Neculai Zugravu a înaintat o cerere de pensionare pentru limita de vârstă, din funcţia de paroh al Parohiei „Cuvioasa Parascheva” din Târgu Frumos, Protopopiatul Paşcani”, se arată in comunicatul transmis de catre Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.