Începând cu data de 1 noiembrie, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență “Sf. Maria” Iași va deveni funcțional și compartimentul de chirurgie oftalmologică. În cadrul noului compartiment se vor efectua intervenții chirurgicale atât în cazul nou-născuților cât și al prematurilor, predispuși la afecțiuni oculare.

“Prin intermediul acestui compartiment, pacienții noștri vor putea fi diagnosticați corect și complet și se va putea interveni în cazul patologiilor oculare ale nou-născutului, respectiv ale prematurului, se vor efectua intervenții chirgicale în cazul malformațiilor și tumorilor oculare. Una dintre cele mai frecvente patologii cu care se confruntă nou-născuții este obstrucția de canal lacrimal iar intervenția chirurgicală de dezobstrucție, deși una simplă din punct de vedere chirurgical, punea până acum părinții în postura de a căuta variante în afara spitalului. Începând cu luna noiembrie, pacienții noștri vor beneficia de toate mijloacele pentru că toate investigațiile și intervențiile necesare să se desfășoare în cadrul spitalului nostru”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Compartimentul de Chirurgie Oftalmologică vine ca o completare necesară în cadrul unității medicale, asta după ce în data de 1 iulie a acestui an a fost dat în folosință cabinetul de Oftalmologie din cadrul ambulatoriului. Consultațiile se efectuează pe baza unui bilet de trimitere CAS iar printre serviciile disponibile în acest moment enumerăm diagnosticarea afecțiunilor oculare, optometrie, extragerea corpilor străini oculare.