Pentru pompierii botoșăneni, părinți la rândul lor, misiunile în care sunt implicați copiii sunt cele mai dificile. Și nu de puține ori, au fost alături de ei și după ce și-au terminat intervenția.

Profund impresionați de drama prin care trece Ariana Maria, fetița surprinsă într-un incendiu, la sfârșitul săptămânii trecute, salvatorii au mers, astăzi, să doneze sânge, iar acțiunea va continua și mâine.

Totodată, au lansat un apel către persoanele care nu au probleme de sănătate și îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a merge să doneze sânge în zilele următoare, atât pentru Ariana Maria, cât și pentru alți oameni care se află pe patul de spital în așteptarea unor transfuzii.

Anul acesta, salvatorii botoșăneni au participat la mai multe acțiuni de donare de sânge. Sunt mulți dintre ei care fac acest gest în mod regulat și trebuie să respecte intervalul minim între donări.

Reamintim că micuța a fost adusă la Spitalul “Sf. Maria” din Iași având arsuri pe 20% suprafață corporală, pe față, membre și torace în urma unui incendiu izbucnit în camera în care se juca.

“Fetiță 2 ani. Arsură pe aproximativ 20% suprafață corporală, grad 2‑3 prin explozie (a explodat sobă). Torace posterior parcelar, regiunea cervicală anterioară, facies, membre superioare bilateral. Preluat și intubat de echipajul de terapie intensivă mobilă de la Botoșani, predată în Unitatea de Primiri Urgențe din Botoșani de unde a fost preluată de elicopterul Smurd Iași. Internată pe Clinică de Chirurgie Plastică Pediatrică (a întrat direct în sală) la Spitalul “Sf. Maria” din Iași”, a transmis Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.