Pompierii militari au fost și sunt mereu aproape de cetățeni și își vor continua activitățile orientate spre siguranță cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor, a animalelor și a bunurilor materiale ale populației.

Dar, un strigăt de ajutor a venit și din partea unui coleg, soldatul Sandu Plăcintă, după ce a ascultat povestea de viață al unui copil, Ștefania, care, în urma unei operații de apendicită a fost diagnosticată cu un cancer la colon, operat ulterior, în anul 2023. Ștefania, un elev eminent, care și-a dat bacalaureatul anul acesta îi spunea colegului nostru, cum a învățat lupte pentru supraviețuire.

“Totul a început cu o durere abdominală insuportabilă, însă, știindu-mă cu astm bronșic alergic, de mică, am ignorat timp de câteva zile simptomele, crezând nu poate fi nimic grav. În aprilie 2023 m-am prezentat la spital, unde, după câteva investigații, am fost operată de apendicită. După o săptămână de la operația de apendicită am fost nevoită revin la spital, cu dureri accentuate, iar după alte investigații am fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfântă MariaIași, unde, în urma altor investigații, am fost diagnosticată cu, cancer la colon, tumora fiind malignă, ganglioni limfatici ai axilei și membrului superior. Pe data de 6 Iunie 2023 am fost operată, colonul s-a pus în circuit cu o colostoma. Ulterior, după transferul la IRO am descoperit am tromboză la nivelul venei jugulare interne drepte și am început un tratament pentru această afecțiune, pe care în momentul de față încă îl administrez. După perioada de chimioterapie, 12 ședințe, am făcut RMN pentru monitorizare, am luat o pauză de 2 luni de la chimioterapie iar apoi m-am întors la spital, pentru următoarea operație, unde mi s-a pus în circuit colonul. Am câteva luni de la ultima operație și totul a decurs bine, fără complicații prea mari. Urmează fac din nou investigații, un CT, iar ulterior la cardiologie pentru a se stabili necesitatea tratamentului pentru tromboză. ”

La inițiativa lui Sandu, Alergăm cu inima pe data de 8 octombrie, 62 de km, de la Cotnari la Institutul Regional de Oncologie Iași (alergător pe întregul traseu: soldat Plăcintă Sandu; însoțitori traseu integral – pe biciclete: soldat Buhăianu Ionuț, soldat Nechifor Cătălin, soldat Bejinaru Vlad; alergători de traseu parțial: plutonier adjutant Buzdugă Florin, plutonier adjutant Huțanu Cătălin, plutonier adjutant Ivan Mihai, plutonier Zelenițchi Andrei, plutonier Iacob Cătălin, plutonier Obreja Andrei, soldat Popovici Leonard și mama lui Sandu – care a trecut prinț-o situație asemănătoare).

Asistența medicală este asigurată de către ISU Iași pe durata traseului (localitatea Cotnari – sens giratoriu, oraș Târgu Frumos – DN28 – Podu Iloaiei – DN28 – sens giratoriu șoseaua de centura Iașișoseaua Păcuraristrada Toma Cozma – bulevardul Carol I – strada Oasteistrada Sărăriestrada Lascăr Catargi – IRO Iași), spre siguranța acestora.

Pentru a putea aduce, împreună, o speranță de mai bine și pentru a o sprijini pe Ștefania puteți fi alături de noi:

vii alergi alături de Sandu și colegi pe o distanță la alegere din tot parcursul traseului;

susții financiar cauza printr-o donație în contul atașat al cărui beneficiar este Ișfan Andrada Ștefania – IBAN: RO03BRDE380ȘV54426023800; – ajuți prin promovare acest eveniment astfel încât ajungă la cât mai mulți oameni care doresc ajute și ei la rândul lor.

Împreună, suntem mai puternici! Te așteptăm te alături campaniei #ImpreunaMaiPuternici! Audacia et Devotio!

Mans sana in corpore sano!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *