In această seară a avut loc un accident rutier între două autoturisme, pe raza comunei Drăgușeni. Potrivit ISU Suceava, sunt 11 persoane implicate, 9 adulți și doi minori. Pentru o optimă gestionare a situației, la nivelul județului Suceava s-a activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost alocate două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, 8 ambulante SAJ, 3 echipaje SMURD și un elicopter.

“Astăzi, in jurul orei 18:30, pe DN2 (E85) pe raza comunei Drăgușeni a avut loc un accident rutier cu implicarea unei autoutilitare și a altor două autoturisme.

S-a constituit o echipă operativă formată din polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni dar și din cadrul Serviciului Rutier IPJ Suceava iar din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul unei autoutilitare în care se mai aflau 4 persoane și care se deplasa din direcția Fălticeni către Roman a pătruns pe contrasens unde a lovit succesiv două autoturisme care circulau în coloană din sens opus.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a 2 bărbați (pasageri în autoutilitara care a pătruns pe contrasens), dar și ranirea ușoară a celorlați 2 pasageri din autoutilitara și a șoferului acesteia.

De asemenea, din celelalte doua autoturisme implicate a rezultat rănirea ușoară a 4 adulți și 2 copii, fără probleme majore.

Toți șoferii urmează sa fie testați cu aparatul etilotest și sa le fie prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La acest moment circulația este blocată pe ambele sensuri.

Se desfășoară cercetări petru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată intr-un comunicat transmis de către IPJ Suceava.

Update! In urma evaluării efectuate de către cadrele medicale, o victimă este în stare de inconștiență, iar celelalte 10 au diferite traumatisme. In momentul de față, primesc ingrijiri medicale și sunt stabilizate, urmând a fi transportate la spital.

Unui bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani i se aplică manevre de resuscitare.