Aeroporturile din România au înregistrat, în luna octombrie a acestui an, un total de pasageri cu 7% mai mare decât cel raportat înainte de pandemie (octombrie 2019) și cu 11,4% mai mare față de cel de anul trecut (octombrie 2022). Din totalul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din România în perioada menționată, 92% s-au deplasat pe rute externe iar restul au fost pasageri ai zborurilor pe rute interne. 

În ceea ce privește mișcările de aeronave (aterizări și decolări), totalul raportat de aeroporturile din România pentru luna octombrie 2023 este de 20.295. În același interval pe cele 17 aeroporturi au fost îmbarcate și debarcate aproape 5.000 de tone de marfă.

Menționăm că Aeroportul Arad a fost închis pe tot parcursul lunii octombrie pentru lucrări (refacere cale de rulare A). De asemenea, în intervalul 16-25 octombrie zborurile spre și dinspre Aeroportul Internațional Craiova au fost suspendate, ca urmare a lucrărilor de extindere și modernizare care au fost efectuate aici.

Aproximativ 191 de mii de pasageri au călătorit pe Aeroportul Iași în luna octombrie a acestui an, dublu față de traficul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2022 și în creștere cu 60 de procente comparativ cu cel din octombrie 2019. Astfel, IASI Airport se menține în topul Aeroporturilor regionale din țară, după Cluj-Napoca și înaintea Timișoarei, potrivit datelor oficiale transmise de Asociaţia Aeroporturilor din România.

În perioada ianuarie – octombrie 2023, numărul pasagerilor îmbarcați și debarcați a depășit 1,950,000, pe 10 noiembrie Aeroportul Iași reușind să atingă borna de două milioane de pasageri, un nou record istoric înregistrat într-un an calendaristic.

Prognoza de trafic pentru întreg anul 2023 este de 2,4 milioane de pasageri, estimarea inițială fiind de 1,6 milioane.