Bojdeuca lui Ion Creangă și spațiul expozițional adiacent au atras peste 2.200 de vizitatori în primele trei zile de la redeschidere. Aceștia au explorat cu entuziasm primul muzeu literar din România, care a trecut prin ample lucrări de restaurare, în cadrul proiectului „Călător pe Meridiane Culturale”, implementat cu succes de Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Consiliul Raional Fălești și Primăria Orașului Fălești.

Pe lângă vizitarea Bojdeucii, publicul a avut ocazia să participe la mai multe programe artistice desfășurate în amfiteatrul complexului muzeal, în zilele de 15 și 16 decembrie. Aproximativ 1.000 de spectatori au contribuit la atmosfera culturală și artistică animată a evenimentelor.

“Atunci când vine vorba de patrimoniul cultural, lucrurile trebuie făcute cu simț de răspundere, așa cum am procedat și în cazul restaurării întregului Ansamblu Muzeal „Ion Creangă”. Proiectul de restaurare a fost șansa de a nu pierde definitiv căsuța în care a locuit marele nostru povestitor, iar toate eforturile s-au concentrat strict pe a o restaura și conserva. Mă bucură foarte mult interesul publicului de a redescoperi Bojdeuca lui Ion Creangă și universul literar al scriitorului, aspect confirmat de numărul mare de vizitatori din primele trei zile. Este un semnal că Bojdeuca, primul muzeu literar din România, va rămâne un simbol al Iașului cultural, un spațiu de aducere aminte și de conectare la bogăția literară pe care o avem”, a declarat Președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Complexul Muzeal „Ion Creangă” Iași este deschis pentru vizitare de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.