Daniel are 34 de ani, este din județul Neamț și astăzi a fost pasagerul cu numărul 2.000.000 pe Aeroportul din Iași. Momentul a fost marcat în prezența reprezentanților Consiliului Județean și a conducerii Aeroportului.

“E un moment istoric pentru Aeroportul Internațional Iași dar și pentru comunitatea ieșeană. Până la acest moment al anului 2023, prin T2 și T3 au trecut 2 milioane de pasageri. Daniel, din Piatra-Neamț, este pasagerul cu numărul 2 milioane și este o bucurie pentru noi să îl întâmpinăm. Imaginați-vă că doar în T2 și în T3 au fost anul acesta procedați un număr egal de pasageri cu populația Bucureștiului”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Odată cu finalizarea Terminalului 4, lucrările fiind în stadiu foarte avansat, este de așteptat ca traficul de pe Aeroportul Internațional Iași să crească în ritm alert. Potrivit conducerii CJ, termenul de finalizare rămâne cel stabilit: decembrie 2023.

“Odată cu finalizarea lucrărilor la T4, într-un timp foarte scurt vom ajunge să sărbătorim și cel de-al treilea și al patrulea milion de pasageri. Aeroportul Internațional Iași este astăzi principalul factor de dezvoltare al Iașului și al Moldovei și mă bucur foarte mult că eforturile acestei administrații au dat roade. Peste o lună de zile, Iașul va fi în sărbătoare, când acest obiectiv (T4) început în urmă cu mai puțin de doi ani va fi finalizat. Astăzi suntem în avans cu lucrările și suntem convinși că în decembrie vom putea invita ieșenii la Terminalul 4”, a mai declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.