Pasagerii au ajuns la capătul răbdării și acuză autoritățile de lipsă de interes în ceea ce privește modul în care se desfășoară transportul de la/spre Aeroportul Internațional Iași. Aceștia spun că sunt agasați de către reprezentații companiilor de transport, care devin extrem de insistenți pentru a-și “racola” clienți și parchează autocarele chiar în fața terminalelor, încurcând circulația și mai mult, fiind oricum aglomerat.

“Dacă ajunge un străin și vede cum stau toți “transportatorii” care te întreabă “Chișinău, Chișinău?”, își imaginează ca a călătorit în timp.
Când am aterizat, m-am dus eu la cei de la paza aeroportului și i-am întrebat dacă le place, dacă e normal. Mi-au spus ca ei nu au ce face și să fac plângere la director. Atât s-a putut ca răspuns.
E incredibil cum le este permis să facă acel circ de luni de zile. Nu e deloc onorant pentru Iași să fii întâmpinat cu așa imagine, să fii nevoit să faci culoar printre așa-zișii transportatori de peste Prut, care efectiv tăbârcesc pe tine”, a comentat un pasager pe o retea de socializare.

Cu toate acestea, reprezentanții autorităților județene nu contenesc în a posta zilnic imagini și live-uri chiar de pe pista aeroportului, încă de la primele ore ale dimineții, semn că fie nu vor să vadă, fie nu există interes pentru a rezolva situația.

“Agresivitatea cu care suntem “întâmpinați” la sosire de reprezentații companiilor de transport dăunează grav imaginii aeroportului. Și asta se întâmplă de ceva timp.
Degeaba investim 100 de milioane de euro, daca la ieșire suntem agasati de fiecare data de acești oameni”, a mai scris un pasager.

Pasagerii au ajuns să își strige nemulțumirile în mediul online, pentru că la nivel de autorități, nimeni nu i-a băgat în seamă.

Reamintim cititorilor faptul că până la mijlocul lunii august, este restricționată circulația autovehiculelor începând de la sensul giratoriu situat la intersecția drum Aeroport – șoseaua Ciric până la zona de îmbarcare a Aeroportului, cu excepția autovehiculelor care prezintă boarding pass sau alte documente pentru dovada rezervării zborului din ziua respectivă, a autobuzelor CTP Iași, precum și în cazul autoturismelor taxi, Uber, Bolt și a celor deținătoare de permise marcate prin stickere speciale (de exemplu lucrători la Aeroport dar și a autovehiculelor autorizate pentru transporturi de persoane (autocare, microbuze, autobuze etc. )