Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit noaptea trecută cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă (autospeciale echipate cu module pentru descarcerare/deblocare), o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), trei ambulanțe SMURD (o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă și două ambulanțe SMURD cu echipaje de prim ajutor), o autospecială de primă intervenție și comandă, 16 subofițeri și un ofițer, pentru descarcerarea, evaluarea, evacuarea, asigurarea măsurilor PSI, acordarea primului ajutor și transportul la unități medicale de urgență a victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, în zona localității Crasna. În accident au fost implicate un autocar și două autoturisme. În autocar se aflau 40 de persoane, iar în cele două autoturisme se găseau șase persoane.
La fața locului au fost deplasate și trei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.
La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite șase victime, dintre care cinci încarcerate. Toate cele cinci victime încarcerate se aflau într-un autoturism. Dintre cele șase victime, două persoane se aflau în stop cardiorespirator, două în comă și doar o persoană era conștientă.
Pompierii au efectuat manevrele pentru descarcerare concomitent cu acțiunile medicilor și paramedicilor pentru stabilizarea victimelor.

Toate victimele au fost descarcerate, însă, în cazul uneia dintre victimele aflate în stop cardiorespirator, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul. Celelalte cinci victime au primit primele îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
Persoanele din autocar au fost evaluate însă, nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.
Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști.
Facem precizarea că în cazul acestui accident rutier nu a fost activat Planul Roșu de Intervenție, deoarece nu s-a impus acest lucru.
Chiar dacă au fost implicate trei auvehicule și 46 de persoane, numărul victimelor a fost de șase, deci sub pragul minim care ar fi impus acționarea Planului Roșu de Intervenție.