Astăzi, 10.10.2023, la Spitalul Județean de Urgență Bacău, a fost realizată o prelevare multiplă de organe și țesuturi (ficat, rinichi, os, tendon, cornee).
Procedura de prelevare, conform protocoalelor Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) a fost efectuată de către echipele medicale specializate de la Bacău, București și Iași.
Pacientul donator a fost o femeie în vârstă de 53 ani cu diagnosticul de Anevrism cerebral rupt care a fost declarată în moarte cerebrală de către echipa multidisciplinară din cadrul SJU BC și conform protocoalelor naționale în vigoare a îndeplinit condițiile pentru prelevarea de organe și a țesuturi.
După prelevare ficatul a ajuns la Institutul Clinic Fundeni București, rinichii la Institutul Clinic C.I Parhon Iași, ochii la Spitalul de Ochi București, iar os, tendon la Spitalul Colentina București.
Multumiri membrilor familiei care, deși trec prin momente extrem de dificile, au înțeles importanța donării organelor altor persoane aflate în suferință oferindu-le o șansa la viață.

Sursa: SJU Bacău